AutiTeams

Prosoc is sinds september 2014 de trendsetter met betrekking tot voetbal voor kinderen met een vorm van autisme. Binnen korte tijd zijn de resultaten en de aanmeldingen succesvol te noemen. Prosoc vindt dat voetbal voor iedereen mogelijk moet zijn. Prosoc is genomineerd voor de Sportstimuleringsprijs 2014 en 2015 Almelo van het Sportbedrijf Almelo.

Prosoc Voetbalschool is inmiddels op drie locaties te vinden, nl: Almelo, Enschede en Hengelo.

Algemeen:
Autisme, ook wel Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is een benaming van meerdere diagnoses, waaronder klassiek autisme, Asperger, PDD-NOS en McDD. Er is vaak sprake een erfelijke bepaalde stoornis die aanwezig is in de hersenen. Hierdoor hebben mensen met autisme moeite met bijvoorbeeld het contact maken en het inleven in anderen. Daarnaast zijn onverwachte veranderingen voor mensen met autisme vaak lastig.

”Voetbal doe je met je hoofd. De bal gaat nu eenmaal sneller dan de benen.” Johan Cruijff

Trainingen:
De trainingen zullen in overleg plaatsvinden met een groep van maximaal 9 deelnemers en op een vastgestelde dag en tijdstip. De trainingen zullen plaatsvinden op een vaste locatie, mogelijke prikkels in de omgeving van het voetbalveld worden zoveel mogelijk weggenomen en er wordt rekening
gehouden met andere mogelijk verstorende factoren in de omgeving. De trainingen zijn altijd hetzelfde qua opzet. Tijdens de training van 60-70 minuten, krijgen de deelnemers een warming-up met bal, enkele technische vormen met duidelijke uitleg en gestructureerde opbouw, afwerkoefeningen en uiteindelijk een partijvorm. Individueel kunnen de deelnemers tijdens de training, indien dat even nodig is, zelf kleine oefeningen doen. Niets moet ! En even geen zin hebben mag !

Ouders of begeleiders:
Wij vragen dat zij regelmatig (op basis van rooster) bij trainingen aanwezig zijn om de trainer te ondersteunen en kinderen op te vangen voor wie dat even nodig is.

Wedstrijden:
klein001In het begin zal er regelmatig onderling worden afgesloten met een wedstrijd. Denk hierbij aan 2v2, 3v3 of 4v4. De bedoeling is dat we in de toekomst ook wedstrijden gaan spelen tegen andere teams. En wat zou er uiteindelijk mooier zijn om volgend jaar mee te doen aan het autisten voetbaltoernooi dat door diverse buitenlandse teams wordt bezocht.

Kosten:
Afhankelijk van de locatie wordt u lid van de vereniging of u betaalt deelnamekosten.
(Meer informatie bel 06-45467595)


Loading cart ⌛️ ...