Hart/hoofd methode

Hoe kunnen wij spelers anders laten omgaan met hun valkuilen

Passend voetbal in samenwerking met Prosoc, wil 1 op 1 trainingen (45 minuten per sessie) aanbieden voor alle voetballers waarbij frustratie en/of agressie het soms wint van de liefde voor het spel.

Door gebruik te maken van de hart en hoofd methode krijgt de speler inzicht in zijn eigen emoties tijdens het voetbal. Het moment waarbij de frustratie het wint van het plezier en positief zelfbeeld. Het moment ook waar ouders en trainers niet meer kunnen reageren.

Spelers worden gevoed door hun omgeving. Verliezen soms uit het oog waar het spel om draait. Leggen de lat te hoog of over- of onderschatten hun kwaliteiten. Tussen denken en doen zit een groot grijs gebied dat door de trainingen duidelijker wordt en de speler in de “situatie” handvatten kan bieden om niet door te slaan in een negatief gevoel of gedrag.

Waar voel jij het als je de bal hebt ? Wat voel je als je de bal verliest? Wat gebeurt er met je als je een kans mist? Waarom word ik verdrietig als ik een doelpunt doorlaat?

Denken doe je met het hoofd, emotie zit in het hart. Als beiden in balans zijn dan zal de intuïtie, de motivatie en je ademhaling beter tot zijn recht komen.  Om hoofd en hart de ruimte te geven en beiden aanwezig te mogen laten zijn creëren wij situaties waarin deze “leermomenten” op een actieve en speelse manier worden behandeld. Door jarenlange ervaring en successen die afgelopen periode zijn behaald is gebleken dat de methode aanslaat, zowel in als buiten het veld, bijvoorbeeld thuis, op school of in een groep.

Interesse gewekt ? Bel dan eens vrijblijvend met 06-45467595.

Samen met de ouder, de speler en de trainer stippelen wij een route uit naar meer rust en minder frustratie. Wilt u  deze uitgelezen kans eens proberen dan kan dat.

De eerste training is volledig kosteloos en men kan dan afzien van een vervolg. Wilt u door dan kan dit voor 30 euro per training.


Loading cart ⌛️ ...