Doelstelling

Trainers weten veel, zijn gemotiveerd en willen het beste uit hun spelers halen. Of je nu trainer bent van een selectieteam of van een breedtesportteam, de doelstelling van elke trainer zal zijn: Trainen om beter te worden.

Maar voor veel trainers is het soms lastig om het team en de wedstrijden te analyseren en daarop de trainingen aan te passen. Voor de onderbouw, waar opleiden met plezier voorop dient te staan, is het aanvallen en verdedigen al lastig zat. Hoe train ik dat ? Voor de bovenbouw is het van belang dat de onderbouw goed opgeleid is, want de focus gaat liggen op het als team samen spelen vanuit de positie. Hierbij is nog steeds aanvallen en verdedigen van belang, maar het aspect omschakeling komt erbij.

Middels deze website willen wij de trainers proberen te ondersteunen. Handvatten aan te dragen en diverse trainingsvormen aan te bieden.

Bij AVC Heracles gaan we per seizoen 2018-2019 werken in modules. De onderbouw in een 2-weekse cyclus (aanvallen en verdedigen) en de bovenbouw in een 3-weeksecyclus (Aanvallen, omschakelen, verdedigen).