Bob in Burundi – 6

Nijlpaarden en voetbal

IMG_0228IMG_0237Na het ontbijt snel nog even gezwommen en ons appartement versiert met Oranje vlaggetjes. Ze zullen weten dat we er zijn. Wij werden pas om 11 uur opgehaald, dus nog lekker even afgekoeld want het was al erg warm. Daarna zijn we naar de Burundese Voetbalbond geweest om daar te praten over deelname van de voetbalschool aan de Coca Cola competitie, waaraan eigenlijk alleen echte scholen mogen meedoen. Ook is er in Burundi een probleem als je kijkt naar de controle op leeftijd van de spelers. Er doen nu spelers mee die bijvoorbeeld zeggen dat ze 15 jaar zijn, maar in werkelijkheid 18 jaar zijn. Ouders zijn hier wel verplicht om aangifte te doen, maar kunnen dit zelfs jaren later nog doen, waardoor kinderen geen echte geboortedag of jaar hebben.

Na het gesprek zijn we via het stadion naar een wijk gelopen waar de President van Burundi zijn kantoor heeft. Een hele brede weg waar bijna niemand loopt of rijdt en er zijn daar ook twee politieposten ter beveiliging. Daar zijn we in de auto gestapt en ik heb een hele lekkere bananen smoothy genomen bij Aroma, een cafe midden in Bujumbura.

IMG_0270Ik heb al een paar dagen last van mijn buik, maar moet goed drinken. De pijn in mijn buik is soms heel gemeen, maar het hoort wel bij in Afrika zijn. Alles is anders, de temperatuur, de hygiëne en dan ook nog malariatabletten slikken die buikkramp kunnen veroorzaken. Ik drink veel water en was mijn handen heel vaak, maar ben bang dat je het gewoon maar moet accepteren.

IMG_0243In plaats van naar het Hotel te gaan zijn wij naar een restaurant gereden waar mijn vader vorig jaar ook al eens was geweest. Het lag heel mooi aan het Lake Tanganyika en we werden meteen aangesproken dat we door moesten lopen want er lagen Nijlpaarden in het haventje. En inderdaad, zeven Hippo’s zoals ze nijlpaarden hier noemen. Wat was dat een mooi gezicht, er waren twee jonge Nijlpaarden bij. Ze lijken er lief en ongevaarlijk, maar als ze boos worden zijn ze een van de meest dodelijke dieren die er zijn.

’s Middags zijn we naar het Nationale Stadion teruggegaan om een wedstrijd te bekijken. Mooi om te zien hoe fanatiek de supporters hier zijn en dat ze zich ook net zo druk maken als de fans in Europa. Na de wedstrijd naar het hotel, gegeten en gezwommen en vroeg op bed.IMG_0274


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading cart ⌛️ ...