Bob in Burundi – 8

Deze keer zal ik de afgelopen twee dagen beschrijven, aangezien we een tijdje zonder internet zaten.

IMG_0378Op de vrijdag stond eigenlijk alles in het teken van de training in het Nationale Stadion van Burundi en natuurlijk Spanje – Nederland. ’s Morgens zijn we met de President gaan praten over hoe we de trainingen willen gaan houden en wat we met de journalisten zullen bespreken, zodat we wel eenzelfde verhaal hebben. Wij waren geïnformeerd dat er een aantal journalisten van radio en tv zouden komen en ook de nationale tv.

Snel nog even een tussenstop bij het hotel en daar een lekker broodje kip naar binnen gewerkt. Voordat de laatste hap naar binnen ging stond de chauffeur al ongeduldig te wachten. Bij het stadion aangekomen stonden de meeste spelers al bij het hek. Zij waren toch wel erg blij met deze kans en verheugden zich duidelijk op de training. Ook waren er al een aantal trainers aanwezig die uitgenodigd waren om misschien wat op te steken van de training.

IMG_0332Om half drie begin de training dan eindelijk. Ik heb de warming up op Nederlandse wijze voorgedaan, daarna een drietal oefeningen die de spelers al een beetje kenden, maar nu op een echt kunstgrasveld mochten doen. Dat ging eigenlijk heel goed en ze hadden er veel plezier in. Ook werden wij ondersteund door een Franse keeperstrainer die hier in Burundi woont. De laatste oefening bestond uit het afmaken op doel, waarbij twee groepen van te voren bepaalden hoeveel ze er zouden scoren. De keepers deden ook mee en mochten zeggen hoeveel ze er tegen zouden houden. Uiteindelijk wonnen de keepers !

IMG_0411Na de training snel naar het hotel, waar we snel gingen douchen en eten, want DE wedstrijd begon snel. Ik had wat Nederlandse vlaggen neergehangen en een oranje spuitbus meegenomen, die al snel gebruikt werd. Er was een Spaanse fan, maar de rest was toch wel voor Nederland. Na de eerste goal van Spanje moesten wij het wel lang aanhoren dat Spanje zou gaan winnen. Nou jammer mevrouw, want jullie weten allemaal hoe Nederland de Spanjaarden volledig hebben vernederd. Bij de 5e goal ben ik van mijn kruk gevallen en heb mijn rug zeer gedaan. Ik heb er nu nog last van maar het gaat wel beter.

IMG_0470Vandaag hebben we een rondrit door de buitenwijken van Bujumbura gemaakt. Je ziet heel erg veel en soms weet je eigenlijk niet wat je ziet. Op sommige plekken is het heel netjes, vooral in de wijk waar ook de president woont. Grote villa’s met beveiliging voor de deur, maar ook met kleine hutjes die langs de straat staan, waar mensen dingen proberen te verkopen. Er is hier een heel groot verschil tussen arm en rijk. Ik ga maandag nog naar een echte sloppenwijk en ben bang dat dat best wel heftig wordt. Ook wordt je hier gek van de auto’s, brommers en fietsen en de manier waarop ze rijden. Gewoon overal tussendoor rijden, alleen maar op de toeter drukken en uitwijken, voor de voetgangers die er dwars doorheen lopen en oversteken.

IMG_0448De middag was er een grote training van de hele voetbalschool. Hier komen de jongens van 5 tot 18 trainen. Het is dan best wel druk op het veld, maar ook wel weer leuk om bijvoorbeeld die kleintjes te zien voetballen. Na de training zijn we heel snel naar het hotel gegaan, want het was stoffig en benauwd. We hebben nog wat voetbal gekeken, aan de blog gewerkt, die nu klaar is en lekker gaan slapen !

 

 

 

IMG_0525 IMG_0537

 

 

 

 

 

 

IMG_0538IMG_0542IMG_0547


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading cart ⌛️ ...