Een fantastische ervaring…

  • -

Een fantastische ervaring…

Categorie : Uncategorized

dolfi3Ik ben zojuist op uitnodiging van een van de spelers van het Autiteam Almelo mee geweest naar het Dolfinarium te Harderwijk. Niet om even naar de dolfijnen en de zeehonden te kijken, maar om een training mee te maken van de Stichting SAM.

Stichting SAM biedt kinderen met het Syndroom van Down, met autistische stoornissen en kinderen met aanverwante syndromen,  de kans om zich, door middel van een interactief programma met dolfijnen (dolfijntherapie), emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder te ontwikkelen.

Een sessie bestaat uit drie gedeelten; een gedeelte in de onderwaterruimte, een gedeelte op het vlonder en een gedeelte in het water. Ieder onderdeel duurt circa twintig minuten.

dolfi1Tijdens het gedeelte in de onderwaterruimte kunnen de kinderen kijken in het bassin van de dolfijnen. Hier komen de dolfijnen op eigen initiatief naar de kinderen toe. De kinderen kunnen zo de dolfijnen van heel dichtbij (in z’n geheel) zien. Het is het eerste moment dat de kinderen met de dolfijnen contact maken. Samen met de therapeut worden spelmomenten gecreëerd met de dolfijnen. Hiervoor worden bijvoorbeeld ballen overgegooid naar de dolfijnen en de therapeut.

Ik heb het niet alleen als interessant ervaren, maar ook als een persoonlijk mooie ervaring. Mooi om te zien hoe de interactie tussen kind en dolfijn en de wisselwerking tussen therapeut en trainer plaatsvindt. Naast de professionele aanpak, voel je de betrokkenheid van iedereen die namens de Stichting SAM aanwezig was.

Dank jullie wel voor deze verschrikkelijk mooie ervaring !


Loading cart ⌛️ ...