Geslaagde clinic op VSO Veenlanden Almelo

  • -

Geslaagde clinic op VSO Veenlanden Almelo

Categorie : Uncategorized

Prosoc heeft de afgelopen twee dagen een clinic in het kader van de Sportcarrousel mogen verzorgen bij VSO De Veenlanden in Almelo. De enthousiaste leerlingen deden goed mee, ondanks dat de liefde voor voetbal niet bij iedereen leeft.

De Sportcarrousel is er voor kinderen van het speciaal basisonderwijs, leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs, scholieren met psychiatrische problematiek en jong volwassenen en volwassenen met niet aangeboren hersenletsel woonachtig in Almelo. Tubbergen, Twenterand, Wierden, Rijssen Holten, Hellendoorn, Borne, Hof van Twente en Dinkelland.

De Sportcarrousel begon 19 november 2015 te draaien bij het Erasmus Pro (voortgezet onderwijs) en daarna in het voorjaar van 2016 naar De Sleutel in Vroomshoop (basisschool) en nu dus naar de Veenlanden (voortgezet onderwijs voor kinderen met psychiatrische problemen) in Almelo.

iedereenactief_logoHet ministerie van VWS betaalt de Sportcarrousel. Ze heeft een bedrag van bijna €98.000,00 toegezegd voor het hele project. Van dat geld worden de bijeenkomsten vergoed, maar ook de aanschaf van een Sportcarrousel aanhanger met sportattributen. Zoals sportrolstoelen en veel ander, bijzonder sportmaterieel dat verenigingen en clubs kunnen lenen voor hun activiteiten.


Loading cart ⌛️ ...