Gulle gift Zwaluwen Jeugdactie aan SV Juliana ’32

Gulle gift Zwaluwen Jeugdactie aan SV Juliana ’32

Categorie : Uncategorized

DSC_0005 Het team voor kinderen met een vorm van autisme nam donderdag 9 juni een cheque in ontvangst uit handen van Ate Brunnekreef, districtcoördinator zwaluwen jeugdactie van de KNVB district Oost. Janine Vet, coördinator autismevoetbal van sv Juliana 32 in gezelschap van Berthil Huiskes, voorzitter jeugdcommissie van sv Juliana’32, trainer Peter van Meerten van Prosoc en penningmeester Harry ter Braak van sv Juliana 32 waren hierbij aanwezig.
Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt sportverenigingen en maakt het daarmee mogelijk voor teams om te sporten met specifieke vragen. Het geld dat het ASSteam nu heeft ontvangen zal worden besteed aan scholing en extra begeleiding voor de training van deze doelgroep en samenwerking met autismeteams uit de regio.
DSC_0023Initiatiefneemster Janine Vet is blij met het geld: “Deze kinderen hebben soms net dat beetje extra nodig om een goede training en wedstrijd te kunnen spelen. Wij zijn heel erg blij met deze subsidie.” Berthil Huiskes, is extra opgetogen: Dit was de eerste aanvraag die sv Juliana’32 heeft gedaan voor deze doelgroep.”Het is geweldig dat die is gehonoreerd. Alle kinderen hebben recht om te kunnen sporten. Wij zijn verheugd dit voor deze doelgroep in Hengelo te kunnen bieden.”
In samenwerking met Peter van Meerten van Prosoc, die ook autiteams traint bij Rigtersbleek in Enschede en DRC’12 in Almelo bereiken we steeds meer kinderen met autisme met een normale tot hoge intelligentie die graag willen voetballen, maar voor wie dit binnen het G-voetbal en regulier niet passend is.
DSC_0012Tijdens de training wordt het onvoorspelbare van het voetbal voorspelbaar gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in structuur, veiligheid, plezier en discipline. Er wordt vriendelijkheid, duidelijkheid, respect en regels geboden, Hetgeen deze kinderen grote behoefte aan hebben. Op deze manier wordt er een veilige sportomgeving gecreëerd,waarin deze doelgroep de mogelijkheid heeft om op hun eigen passende manier plezier te kunnen beleven aan het voetbalspel. Waarbij zelfvertrouwen, een goed gevoel voor zelfwaarde, verantwoordelijkheid en respect wordt gecreëerd. Waar mogelijk is het doel om spelers door te laten stromen naar reguliere teams en trainers voldoende op te leiden om deze kinderen binnen reguliere teams op een juiste manier te coachen. “Normaal” waar het kan en op maat waar nodig. Meer informatie over het autismeteam Hengelo kunt u lezen op www.svjuliana32.nl onder teams/autismeteam of via www. prosoc.nl

DSC_0008Zwaluwen Jeugd Actie komt elk jaar in actie om kinderen te helpen die door een beperking extra hulp nodig hebben om te kunnen voetballen. Op deze wijze kunnen kinderen met een beperking dankzij hun sportgenoten ook voetballen. Als je met je team of vereniging iets wilt doen voor de Zwaluwen Jeugd Actie, kijk dan op www.zwaluwenjeugdactie.nl.

Met dank aan fotograaf Johnny Vinkenvleugel

 


Loading cart ⌛️ ...