Autisme in beweging

Autisme in beweging

Categorie : Uncategorized

Autisme in beweging

klein001Op maandag 21 maart om 20 uur is er bij s.v. Juliana’32 een informatieavond over autisme.
Deze informatieavond is voor mensen die een relatie hebben met autisme, ouders, naasten, begeleiders, trainers, leiders en andere geïnteresseerden. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

De avond bestaat uit twee delen. Voor de pauze vertelt Janine Vet (ervaringsdeskundige) u meer over wat autisme is, autisme in het dagelijkse leven begrijpen en hoe om te gaan met autisme. Met voorbeelden uit haar eigen ervaringen als moeder van kinderen met autisme. Na de pauze zal Peter van Meerten van Prosoc voetbalschool en trainer autivoetbal informatie delen met de aanwezigen, waarbij tips worden gegeven, de (on)mogelijkheden aangegeven en vooral waarom een kind binnen een veilige omgeving zou moeten kunnen sporten.

juliana1Als vervolg op deze avond geeft Peter in de autismeweek op donderdag 7 april om 17 uur een voetbalclinic voor kinderen van 6-13 jaar met autisme in samenwerking met s.v.Juliana ’32 op sportpark Groot-Driene. De clinic heeft als doelstelling het laten ervaren van kinderen met autisme dat voetbal ondanks de onvoorspelbaarheid erg leuk en leerzaam kan zijn. Meedoen met de clinic is gratis.

Tijdens de voetbaltrainingen wordt door Peter van Meerten van Prosoc geïnvesteerd in veiligheid, plezier en discipline: “Een kind kan zijn of haar talent – en dat hebben we allemaal – verbeteren als deze drie basisvoorwaarden aanwezig zijn. Een kind moet tijdens de trainingen niets, het mag veel. Daardoor creëer je een gevoel van eigenwaarde,verantwoordelijkheid en respect. Uiteindelijk zou het fantastisch zijn als iedereen die wil voetballen ook de gelegenheid krijgt om te voetballen. En dat kan uiteraard bij het autiteam van s.v. Juliana ’32, maar ook in andere steden in Twente, zoals Almelo (SV DRC 2012) en Enschede (VV Rigtersbleek).Speciaal waar het speciaal moet, maar vooral gewoon waar het gewoon kan”.

Meer informatie: www.svjuliana32.nl/www.prosoc.nl. Aanmelden informatieavond bij v.vet@home.nl Aanmelden autivoetbalclinic info@prosoc.nl

@hengelosport @hengelo @gemeentehengelo @rianoverijssel @hengeloweekblad #autisme #adhd #voetbal #hengelo


Loading cart ⌛️ ...