Prosoc denkt aan jeugd

  • -

Prosoc denkt aan jeugd

Categorie : Uncategorized

20150827_151248_resizedBron: website svdrc2012.nl

Onze jeugdleiders en trainers hebben sinds kort de beschikking over een tweetal speedladders en veertigtal markeringshoedjes die kunnen worden benut tijdens trainingen. De materialen zijn beschikbaar gestelde door Prosoc Voetbalschool van onze hoofdtrainer Peter van Meerten.
De speedladders kunnen worden gebruikt voor zogenoemde coördinatietrainingen waardoor lichaamsmotoriek en snelheid en wendbaarheid van het lichaam worden verbeterd. In het voetbal van belang om de balbehandeling te verhogen met een beter rendement.
Met de markeringshoedjes kunnen op het veld parcoursen worden uitgezet voor bijvoorbeeld slalomoefeningen. Ook kunnen er kleinere speelvelden mee worden afgezet waarbinnen in spelvorm snellere balbehandeling en balcirculatie kan worden geoefend.
Kortom voor de trainers van belang om lichaamsbeheersing, balbehandelingssnelheid en combinatievoetbal te verbeteren.
Prosoc wil door het beschikbaar stellen van de trainingsmaterialen een bijdrage leveren aan de opbouw van een goede jeugdafdeling bij Sv DRC 2012.

ladder-slalom-500x250Het bestuur van DRC is verguld met deze bijdrage van trainer Peter van Meerten en zijn voetbalschool. Prosoc is tevens partner van DRC in de opbouw van het Autiteam waarbinnen kinderen met diverse vormen van autisme toch kunnen trainen/voetballen in teamverband. Ook de KNVB ziet langzamerhand het belang voor deze kinderen en is dit jaar gestart met het ondersteunen van een soortgelijk project in het KNVB District West II.
Van Meerten is de pionier voor deze doelgroep in Twente. Naast het Auti-project bij DRC is Prosoc namelijk ook actief in Hengelo en Enschede.
Sporten door kinderen met vormen van autisme vergt een zeer individuele benadering om de kinderen in teamverband te laten trainen en spelen. Prosoc kijkt daarbij verder dan alleen het voetbalveld, want ook kleine groepsfeestjes zijn daarbij van belang en onlangs nam ook nog een deel van de kinderen die bij DRC actief zijn, deel aan de AlmeloAllee Run.
Kinderen met vormen van autisme leren op deze wijze zich beter staande te houden in het maatschappelijke veld. De A-kids die actief zijn bij DRC komen uit de regio Almelo.


Loading cart ⌛️ ...