Prosoc gaat voor de Senseball

  • -

Prosoc gaat voor de Senseball

Categorie : Uncategorized

Prosoc zal de trainingen voor alle doelgroepen gaan uitbreiden. Techniek en coördinatie zijn essentieel bij het verbeteren van het talent. Door het Belgische bedrijf Senseball zijn 15 van deze leermiddelen beschikbaar gesteld.

sense3

SenseBall is de voetbalbal met een touwtje ontwikkeld door CogiTraining. Het is de revolutionaire voetbal training methode die door clubs en federaties over de hele wereld, zoals de KBVB, AC Milan, RSC Anderlecht en FC Metz zijn geïmplementeerd.
sense2
Aanbevolen door professionele voetballers, is SenseBall vooral gericht op jonge spelers tussen de 6 en 20 jaar oud. Oefenen met SenseBall verbetert de voetbalvaardigheden en waarbij steeds twee voeten kunnen worden getraind. SenseBall verbetert ook de prestaties van alle sporters voor wie hoge snelheid en precisie van beenbewegingen zijn essentieel (basketbal, tennis, skiën, handbal, …).

 

sense1

 

Het principe van SenseBall is gebaseerd op het concept van bilaterale activatie. Dankzij de specifieke vormgeving, online oefening video’s en didactische programma, zal een speler bij het fanatiek beoefenen van de SenseBall een gemiddelde van 500.000 balcontacten maken in een seizoen.

In een training gebruikt een speler zijn linkervoet net zo vaak als zijn rechterhand en beweegt door de ruimte op een evenwichtige manier naar links / rechts en naar achteren / voren. Individueel of in een groep trainen met muziek helpt het ontwikkelen van de specifieke voetbalvaardigheden, waardoor men sneller reageert en de timing verbetert.

 


Loading cart ⌛️ ...