Prosoc tijdens Sportcarrousel aanwezig.

Prosoc tijdens Sportcarrousel aanwezig.

Categorie : Uncategorized

Donderdagmiddag was het een drukte van belang bij sportvereniging DRC 2012 aan de Rietstraat. Te gast waren zo’n 40 leerlingen van Erasmus PRO om kennis te maken met sport in de brede zin van het woord onder de noemer Sport Carrousel Overijssel.
Uiteraard werd er gevoetbald maar ook werd er actief deel genomen aan balsporten als volleybal, korfbal, rugby en basketbal en zelfs aan Dance. Verder werd informatie verstrekt over zwemmen bij zwemclub De Aa en paardrijden voor gehandicapten bij De Gravenruiters.
Het initiatief van deze kennismakingsmiddag met sport is van het provinciaal bureau Sportservice Overijssel, met als regiocoach Ellen Perik die Prosoc Voetbalschool een partner vond om deze middag op het sportcomplex De Riet vorm te geven.

Perik: ‘De overheid vindt het belangrijk dat mensen sporten. Vooral ook voor mensen met een beperking. Sporten bevordert integratie en participatie. Met de Sportcarrousel willen we vooroordelen wegnemen want ook verenigingen zien nog wel eens haken en ogen aan specifieke doelgroepen. Bij DRC is men al een tijdje bezig met voetballen voor kinderen met vormen van autisme. Peter van Meerten is daar de initiatiefnemer van  en hij is tevens actief bij clubs in Hengelo en Enschede. Bij DRC zijn al kinderen  doorgestroomd naar het reguliere voetbal en dat is ons doel, integratie en participatie. De Sportcarrousel geeft een verbreding in doelgroepen  en daarom deze middagen waarin jongeren kennis kunnen maken met tal van sporten om een bewuste keuze te kunnen maken.’
‘Dat  onze doelstelling breder leeft, toont ook de aanwezigheid tijdens deze Sportcarrousel van Olympia-ganger Reshmie Oogink . De Almelose wil in Rio de Janeiro een gooi doen naar Olympisch eremetaal in het Taekwondo maar is tevens ambassadeur van het Jeugdsportfonds, een fonds dat minima ondersteunt om hun kinderen te kunnen laten sporten, kortom het gaat om gezondheid van lichaam en geest’, aldus Ellen Perik.


Loading cart ⌛️ ...