Prosoc volop in beweging

Prosoc volop in beweging

Categorie : Uncategorized

Op dit moment ben ik druk met een tweetal projecten. Sporten, Leren & Creëren ( www.project-tahsis.nl ) en AUT-Team Prosoc ( http://www.prosoc.nl/aut-team/ ) beiden liggen mij dicht aan het hart, want ik ben van mening dat de mensen tegenwoordig langzaam steeds verder uit elkaar groeien. Onbegrip en gebrek aan respect veroorzaken vaak problemen die misschien wel simpel op te lossen zijn.

Sporten, leren en creëren is uniek. In Noorwegen heeft men wel een soortgelijke aanpak van vrijetijdsbesteding, maar voor Nederland is dit een uniek concept. Vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren van 8 – 18 jaar binnen een vastgestelde structuur, veilige omgeving en geweldige mogelijkheden om zichzelf op diverse gebieden te ontplooien. Dit is een groeiende doelgroep.

Kinderen en jongeren “hangen” steeds meer op straat. Mede door de slechte economische situatie en twee verdienende ouders, hebben kinderen en jongeren helaas nog steeds de neiging om elkaar op te zoeken op straat, waarbij onveilige situaties kunnen ontstaan en huiswerk maken en sporten naar de achtergrond worden gedrukt.

Deze doelgroep verdient onze steun en vraagt om positieve aandacht en hieraan wil ik graag gevolg geven.

Ik wil kinderen en jongeren ondersteunen in het zinnig invullen van hun vrije tijd, begeleiden in het sporten en bewegen, helpen bij het maken en plannen van huiswerk en het creëren van allerlei mogelijke persoonlijke kunstzinnige uitingen.

Prosoc AUT-Team start binnenkort met voetbaltrainingen voor kinderen met een vorm van autisme in de omgeving van Almelo.

Autisme is een benaming van meerdere diagnoses, waaronder; Autisme Spectrum Stoornis (ASS), klassiek autisme, Asperger, PDD-NOS en McDD
Er is sprake een erfelijke bepaalde stoornis die aanwezig is in de hersenen. Hierdoor hebben mensen met autisme moeite met bijvoorbeeld het contact maken en het inleven in anderen. Daarnaast zijn onverwachte veranderingen voor mensen met autisme vaak lastig.

‘”Voetbal doe je met je hoofd. De bal gaat nu eenmaal sneller dan de benen.” Johan Cruijff

De trainingen zullen in overleg plaatsvinden met een groep van maximaal 8 deelnemers en op een vastgestelde dag en tijdstip. De trainingen zullen plaatsvinden op een vaste locatie, mogelijke prikkels in de omgeving van het voetbalveld worden zoveel mogelijk weggenomen en er wordt rekening gehouden met andere mogelijk verstorende factoren in de omgeving.

De trainingen zijn altijd hetzelfde qua opzet. Tijdens de training van 60-70 minuten, krijgen de deelnemers een warming-up met bal, enkele technische vormen met duidelijke uitleg en gestructureerde opbouw, afwerkoefeningen en uiteindelijk een partijvorm. Individueel kunnen de deelnemers tijdens de training, indien dat even nodig is, zelf kleine oefeningen doen. Niets moet ! En even geen zin hebben mag !


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading cart ⌛️ ...