Special Heroes over Prosoc

Special Heroes over Prosoc

Categorie : Uncategorized

Partner Special Heroes plaatste het navolgende bericht.

Special Heroes

Oost Nederland: Het succes van 2015; Het Auti-team!

DSC_0549kleinProsoc organiseert clinics, voetbalwedstrijden en trainingen voor de jongeren met een vorm van autisme. Zij kunnen deelnemen aan een leuke, sportieve maar vooral plezierige voetbaltraining, waarbij een aantal voetbalhandelingen zullen worden beoefend. Ook zal er worden afgesloten met een kleine partijvorm, waarbij winnen of verliezen erbij hoort, maar niet belangrijk is.

DSC_0528kleinProsoc dat sinds september 2014 specialistische trainingen verzorg voor kinderen met een vorm van autisme. Gestart in Almelo, maar nu al met groepen in Enschede en Borne, is Prosoc van mening dat kwalitatieve trainingen voor deze doelgroep ontzettend belangrijk zijn. De ouders en leraren geven aan dat kinderen die trainingen volgen bij Prosoc beschikken over een verbetert zelfbeeld, vaker sporten, socialer zijn en het gevoel hebben ergens bij te horen. Bij Prosoc staat de deelnemer centraal en worden de trainingen gegeven door gediplomeerde trainers, in een prikkelarme omgeving, met gestructureerde oefenvormen, maar ook met uitdagingen en de mentale weerbaarheid worden aangesproken. Sinds september 2014 is het aantal deelnemers sterk gegroeid, waarbij er nog geen afvallers zijn. In de visie van Prosoc heeft elk kind recht om te voetballen, ergens bij te horen en onderdeel uit te maken van de maatschappij, de vereniging en het team.
DSC_0507kleinIn januari 2015 is er gestart met zaaltrainingen voor het Speciaal Onderwijs in Enschede. En met succes want de opkomst werd steeds groter en de deelnemers steeds enthousiaster. Samen spelen en fouten van andere spelers accepteren gingen steeds makkelijker, waarbij er natuurlijk ruimte is voor een emotionele uiting, maar dat is in het reguliere voetbal niet anders. In april werd de stap naar buiten gezet en met medewerking van VV Rigtersbleek konden de buitentrainingen op donderdag worden gestart. Hierbij moet worden gesteld dat het vervoer van en naar de vereniging organisatorisch nog een te nemen hindernis is. De trainingen buiten worden goed bezocht maar dat kan zeker nog beter als er vervoersmogelijkheden worden georganiseerd en geïnitieerd.

klein001Als afsluiting van dit seizoen is er op 31 mei een speedsoccer wedstrijd gespeeld tussen de teams uit Almelo en Enschede. Een spannend moment waar de deelnemers al heel lang naar uit hebben gekeken. Op het uiterst nieuwe speedsoccer veld van het Almelose Sportbedrijf werd onder aanmoediging van ouders, familie en genodigden fanatiek gevoetbald. Fanatiek maar vooral fair en met respect, waar uiteindelijk Enschede met 10-9 de wedstrijd won. Afspraken vooraf in de kleedkamer gemaakt werden heel erg nauw nageleefd.

DSC_0538kleinVeel belangrijker dan de winst is de unieke prestatie die de kinderen hebben geleverd. Als Prosoc zijn wij trots op deze kinderen en hopen dat dit een goede stap is om aan te sluiten bij een reguliere vereniging, al dan niet in een aangepast team. Van school naar de vereniging, wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Prosoc en de Stichting Special Heroes.

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact op met Prosoc, 0645467595 of info@prosoc.nl


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading cart ⌛️ ...